Pride and prejudice i Nord Irland

Vi ankom Bangor på morgenkvisten fredag etter stort sett motor og vår vanlige motvind fra Oban. Planen hadde jo egentlig vært å ta natta på Jura, men vi var så godt i gang og hadde egentlig lyst på fortgang i turen da været var grått og ullstillongsene allerede var på.

Nattevakten forløp rolig for min del som hadde byttet til meg første del av natta for å unngå å ha innseilingen til Belfast i morgenmørket. Ragnar måtte derimot kjøre litt slalåm mellom speedferjene og en gigantisk cruisebåt. Sånn kan det gå!

Bangor ligger 30 min med tog fra selve Belfast og vi hadde bestemt oss for å ligge der for å få med oss begge byene. Bangor hadde som jeg husket fra 15 år tilbake en god (dog dyr!) marina og var en koselig by. Byen virket ennå mer oppgradert enn sist med velholdte hus og staselig strandpromenade. Vi tuslet oppover til Bangor Castle, et gammelt herskapshus, nå byens rådhus.

I parken ved Bangor Castle var det mange spennende trær å utforske
To sekunder med zen i Bangor Walled Gardens!
Smell the flowers! En gang var dette nytte og nytehagen til herskapshuset

North Down Museum

Det lille, men innholdsrike museet i parken hadde spennende utstillinger av arkeologiske funn fra nærområdet og historien om Bangor Abbey, det store munkeklosteret som hadde vært her. Klosteret ble flere ganger angrepet og plyndret av vikinger.

Broder Tuck vokter munkehytten sin mot angrep fra ville vikinger!
Mens andre bare tar seg en lur…
Nostalgi på en gammel kino
Det var en smule stort for mor at selveste Waterboys spilte ved strandpromenaden rett utenfor marinaen første kvelden i Bangor! Vi snek riktignok bare fra gjerdet, men det gjorde mange andre også og musikken var kul og stemningen god!
Trygve og Åsmund brukte konserten som bakgrunnsmusikk for en fotballkamp på torget med noen lokale. Kjekt med fotball! Det fører til sosiale settinger overalt.
And so are they…

Belfast city

Dette var det nærmeste vi kom Titanic museet – lørdag, midt i ferien, cruisebåtanløp og festival gjorde det stappfullt. Men det var mye annet å se og gjøre i Belfast.
I Belfast var det Pride parade denne lørdagen viste det seg. Fikk dessverre bare med oss slutten av paraden, men kjekt likevel. Selv kirken gikk der og fikk mye applaus, det var tydelig et stort steg på en plass som Nord Irland!
Gateshow og full rulle
Åsmund studerer akrobatene for å plukke opp nye triks!
Pride og murials gikk hånd i hånd i Belfast denne helgen…
Murial over Bobby Sands i det katolske nabolaget Falls
I Shankill er det dronningen som gjelder
En av de mange statuene som symboliserer freden i Nord Irland.
Store kontraster! Det var rart å se hvordan denne byen på den ene siden tilsynelatende så åpent feiret Pride og fremhever den fredelige byen, og samtidig tydelig fremdeles henger igjen i tung symbolikk over ulikheter og machokultur.
Belfast City Hall
Gutta krutt på St Georges marked på jakt etter den ultimate nordirske suvenir
Opp ned på toget
På vei til Pickie fun park i Bangor
Hole in one på minigolfbanen!

Nord Irland gav oss fine og innholdsrike dager! Men nå er vi allerede godt på vei sørover i Irskesjøen mot en havn på sørkysten av Irland. Vi har kjøpt oss Pilot guide for Spania og Portugal og vil posisjonere oss for neste værvindu over Biscaya. Nå er vi lei av ull!

Silje, Irskesjøen N52°26′ W06°05′

07.08.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s