«De har mange kule ting i Skottland!»

…Utbrøt Sverre da vi hadde klatret opp trappetrinnene til åsen over Oban hvor McCaigs Tower ligger og ruver. Og det stemmer jo! De siste dagene har vi fråtset i borger og legender, for å få den ultimate skotske opplevelsen før vi setter kursen mot Nord Irland.

McCaigs Tower ble bygget i 1900 av John McCaig som ville bygge et aldri så lite monument over familien, inspirert av gresk og romersk arkitektur, og holde steinarbeiderne i arbeid gjennom vintrene.
The battle of McCaigs Tower
Sverre hengende over utsikten (neida mormor, det er ikke så langt ned som det ser ut!) til innseilingen til Oban (vi ligger ved bryggen som sees venstre)
Oban er vel mest kjent for whiskey, men gutta er jo (heldigvis) mer interessert i issmaking…
Langs stranda fant vi mange skatter, nå har båten godt med ballast!
Dunollie Castle, bygd av den mektige MacDoughal klanen på 1100-tallet. Nå delvis i ruiner, men med spennende område å utforske rundt.
Tre på rad i “alveskogen” nedenfor borgen.
Sverre utforsker “bjørnehuler”

Steinen der kjempen Fingal bant hunden Bran og der nederste del er slitt vekk etter at han gikk rundt og rundt og prøvde å komme seg løs! True story!
Dunnstaffnage Castle, enda en borg som MacDougall klanen bygde i sin storhetstid
The battle of Dunstaffnage!
Det er kaldt i Skottland!

Vi måtte rømme fra borgen, men fant heldigvis en cafe på Havforskingssenteret ved siden av som lagde varm kakao med masse marshmallows. All is well!

Regnet drypper på dekk, varmeapparatet er på og Ragnar og jeg drømmer litt om Spania. Men først må vi jo ta turen nedover Irskesjøen. Og været varierer mellom vindstille og til tider heftig motvind. Så i morgen satser vi på øya Jura, for så å kunne krysse over til området rundt Belfast dagen derpå.

Silje, 01.08.

4 comments

  1. Så fantastisk kjekt det er å følge med dere – spennende Skottland – har veldig lyst å reise dit (min mormor og morfar var skotske 😀). Goood tur videre – plutselig er dere i Portugal !! Der toppet barometeret nærmere 35 gr i går. God klem til alle sammen ⛵️👏😊

    Like

  2. Hey Silje, this is so wonderful being able to follow your family adventures. Keep up the great work you are doing and enjoy the time with them.xoxo

    Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s